lørdag den 9. februar 2013

Kylling med oliven og stegte kartofler


Du skal bruge:
4 personer

1 hel kylling (1200- 1400 gr)
1 løg
1stor håndfuld sorte eller grønne kalamata oliven m sten.
1 glas vin (man kan evt vælge rød til sorte oliven og hvidvin til grønne oliven)
2 dl olivenolie
2 spsk eddike
Salt, peber

Tilbehør:
2-3mellemstore kartofler pr person
Olie
salt

Kyllingen deles i mindre stykker. Kryder med salt og peber.
Olivenolien varmes op i gryden og kyllingestykkerne brunes her i.
Herefter kommes finthakket løg i og brunes lidt med, tilsæt eddiken og kog 2-3 min.

Vinen hældes ved kog 2-3 min og herefter fyldes vand på så kyllingestykkerne er dækket.
Kog i en halv time under låg.
Oliven tilsættes- (hvis man vil, kan de udstenes først) koges sammen med kyllingestykkerne indtil møre, ca ½ time, uden låg, så væden koger lidt ind.

Kartoflerne kan enten frituresteges eller ovnsteges som man vil. Her har jeg lavet friturestegte kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar