torsdag den 8. marts 2012

Vildfugle

Jeg er så heldig at være gift med een der går på jagt, fisker, dykker efter blæksprutter, samler snegle og vild horta.
Det er ikke alene et godt tilskud til madbudgettet, men alle nævnte ting smager af ret meget mere, når det er friskt og direkte fra naturen.

Disse bekkasiner er tilberedt tradiotionelt i rød vinsovs.

Her er der brugt (nok til 2 personer)

3 bekkasiner
1 rødløg
olivenolie
salt, peber
kraftig rødvin- den kretensiske har smag lidt a la sherry.
1spsk tomatkoncentrat eller en dåse flåede tomater blandet med 1 tsk tomat koncentrat.

Fuglene renses. Fjern fjer, svid fuglene over åben ild så de små dun brænder væk. Hoved og tæer skæres af. Indvolde tages ud. Vask fuglen under rindende vand.

Olien varmes op og fuglene brunes lidt sammen med det hakkede rødløg.
Kryder med salt og peber. Et stort glas vin hældes på og det koger ca 5 min. Herefter hældes vand på så det dækker, og kog til næsten mør. Sørg for at der er vand ved hele tiden. Tomatkoncentrat puttes ved og kog til sovsen tykner.

Serveres med en god salat, stegte kartofler og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar