Dette er en opskrift jeg har brugt de sidste ca. 30 år. Jeg syntes stadig den er god, så ingen grund til at lave om på det.
1 mellem portion
2 dl kikærter
1 spsk tahin
2 spsk tamari (soyja sovs)
1 spsk olivenolie
1-2 dl vand
saft af ½ citron
1-2 fed hvidløg efter smag.
salt, peber
Kikærterne sættes i blød i mindst 12 timer, De koges møre i rigeligt vand. kogevandet smides ud.
I kom kikærter og alle de andre ingredienser, i en blender og purer til det har den konsistens du ønsker. Man kan holde lidt af vandet tilbage og hælde i lidt efter lidt- hvis man gerne vil bestemme konsistensen af hummus'en selv. Smag til med salt og peber.
Hummus er godt til fyld i pitabrød, men kan efter min mening spises til alt.
Man kan kryder hummus'en yderliger med chilli, paprika eller andet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar