mandag den 19. marts 2012

Hummus

Dette er en opskrift jeg har brugt de sidste ca. 30 år. Jeg syntes stadig den er god, så ingen grund til at lave om på det.

1 mellem portion

2 dl kikærter
1 spsk tahin
2 spsk tamari (soyja sovs)
1 spsk olivenolie
1-2 dl vand
saft af ½ citron
1-2 fed hvidløg efter smag.
salt, peber

Kikærterne sættes i blød i mindst 12 timer, De koges møre i rigeligt vand. kogevandet smides ud.
I kom kikærter og alle de andre ingredienser, i en blender og purer til det har den konsistens du ønsker. Man kan holde lidt af vandet tilbage og hælde i lidt efter lidt- hvis man gerne vil bestemme konsistensen af hummus'en selv. Smag til med salt og peber.

Hummus er godt til fyld i pitabrød, men kan efter min mening spises til alt.
Man kan kryder hummus'en yderliger med chilli, paprika eller andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar