mandag den 26. marts 2012

Rejer med pastaris

Reje-juvetsi kunne man også kalde denne ret!
Rejer med pastaris eller anden form for pasta, alt efter hvad vil bruge.

2 portioner;
½ kg løsfrosne rejer med skal og hoved
olivenolie
1 lille løg
1 glas hvidvin
 4 tomater
1 spsk tomatkoncentrat
100gr feta, der kan smelte.
100gr pastaris

Start med at rengøre rejerne, hoved og skaller pilles af og rejerne ligges i en skål for sig.

Fond;
Løget hakkes fint og steges i olivenolie i en pande sammen med rejehovederne og skallerne fra rejerne.
Når rejedelene har skiftet farve hældes hvidvinen på og giv et opkog. Put ca ½ ltr vand på og kog 20 min ½ time.
Si hoved og skaller fra.

Riv tomaterne og bland tomatkoncentrat i. Hæld i rejefonden. Hæld i et ildfast fad.
Pastaris kommes i og sættes i en 200gr varm ovn. Bages til pastaen er mør ca ½ time. Vigtig at der er rigeligt fond-tomatblanding, da pasta-risene suger meget væske. Rør indimellem.
Når pastarisene er møre ligges rejerne i og drys med fetaost.
Bag indtil fetaosten er smeltet ca 10 min- så er rejerne også nok.

Lidt salat kan serveres til. Smag til om der skal krydres med salt, feta'en er som regl meget salt- men det er efter smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar