En dejlig fiskesuppe, der dog kræver lidt arbejde. Opskriften er selvføgelig fra min fiskeglade svigerfamilie..
Du skal bruge:
6 personer
2 kg fisk reneset, men med hoved. (fisk til suppe)
Rigelig selleritop
6 små kartofler
4 store gulerødder
evt små squass
200ml olivenolie
salt
Ris, 2 spsk
citronsaft
2æg
Først rengøres alle grøntsager. skæres ud i mindre stykker, bortset fra kartofler og squass, de koges hele.
Kog til alt er mørt. Tag grønsagerne op af vandet, si det evt for små grønsagsstykker.
Skær fiskene i mindre stykker.
I grøntsagsvandet ligges fiskene, krydres med salt og olivenolien hældes over.
Vandet skal lige dække fiskene, hvis der ikke er nok fra grøntsagerne, hældes mere rent vand på. Fiskene koges til de er møre.
Tages op og ligges i et fad med låg på så de bliver ved med at være lune.
Si evt vandet for små fiskeben. Risene kommes i vandet og koger ca 10 min.
Imens laves æg-citron legeringen.
Først piskes æggehvideren hvide, derefter piskes blommerne i og tilslut citronsaften. Start med saften af en citron og smag suppen til med mere.
Put lidt af det varme kogevand op i æggeblandingen og hæld tilbage i gryden. Giv et lille opkog og det er klar til servering.
Server evt suppe for sig og på en sidetallerken grønsager og fiskestykker.
hvis man vil, kan man hælde lidt ekstra olivenolie på fiskestykkerne.
Vi spiser gerne paximades til supper her, men et godt brød er selvfølgelig ligeså godt.
Paximades er dobbeltbagt usødet brød, ofte lavet på grove meltyper.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar