fredag den 30. marts 2012

Lam med selleri


Lad mig starte med at sige at, de fleste laver denne ret med svinekød, istedet for lam- eller gedekød. Det kan man selv vælge, det smager godt uanset.

Til 4 pers, ca.

1½ kg lam el gedekød,  gerne kølle skåret i protionsstørrelser. Hvis du bruger svinekød, selvfølgelig mindre, hvis det er uden ben, ca 1kg skært kød.
1 rødløg
oliven olie
1½ kg selleritop

2æg
saften af 1-2 citron
salt peber

Start med at brune kødet lidt i olivenolie, kryder med salt og peber. Rødløget skæres i toppen og lægges ved.
Hæld vand på, så kødet er dækket og kog til mørt. Hæld mere vand på undervejs, så kødet hele tiden er dækket.

Selleritoppen rengøres og skæres i ca 10 cm lange stykker. Kog i seperat vand til mørt. Vandet fra selleritoppen hældes i kødblandingen. Det giver god smag.

Æggehvidene piskes hvide, herefter piskes blommerne i og tilslut citronsaft. Start med saften af 1 citron og put mere i kødblaningen hvis du syntes. Tag lidt af kødsuppen op i æggeblandinge, før du hælder alt over i gryden. På den måde kan du undgå at æggene ''trævler''.

Serveres rygende varmt og gerne med et godt brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar