Det er sæson for Auronies, vilde asparges, fra starten af febuar til slutningen af marts. I begyndelsen findes de i lavere liggende vandholdige områder, senere skal man op i bjergene og lede efter dem også ved vandholdige områder.
Auronies er bitter i smagen, så hvis man ikke kan lide den bitterhed, kan man koge dem 2x3 minutter i 2 hold vand, før de kommes i kødretten.
Til 4 personer
1½ kg lamme- eller gedekød skået i portionsstørrelse
olivenolie
1 rødløg
salt, peber
2æg
citronsaft
1 stort bundt auronies
Brun kødet i en gryde sammen med olivenolie, rødløget der er skåret i toppen, kryder med salt og peber. Hæld vand på til kødet er dækket og kog indtil mørt.
Imens renses auronies. De deles i ca 15 cm lange stykker, den lidt seje sidste del af stænglen smides ud. Skylles og de gives mindst et opkog i eget vand.
Når kødet er mørt, blandes det med auronies og der laves en ægge-citron blanding.
Pisk æggehviderne hvide, derefter piskes blommen i og saft af 1 citron. Tag lidt af vandet fra det kogte kød op i blandingen og hæld op i gryden.Giv et opkog. Smag om der skal mere citronsaft i.
Serveres med et godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar