I de sidste regnfulde nætter, inden varmen begynder for alvor at komme, er den store sport at samle snegle.
Når de er samlet sættes de til at gå på mel og spaghetti indtil de lukker sig inde i deres hus. På den måde renses de.
Når man så skal til at lave mad af dem skal de ''vækkes'' igen. De lægges i koldt vand. Hvis man ikke vil have snegle over hele huset, skal man holde øje med dem, så ikke de får mulighed for at stikke af- de er lynhurtige..
Det er bedst de selv kommer ud af huset, i forhold til at al slimen komme med ud.
Herefter kommes de i kogende vand, giv dem et op kog og skift vandet og kog i nyt vand ca 5 min.
Så er de klar enten til at blive frosset eller til den videre madlavning.
2 portioner:
½kg snegle, renset
3-4 kartofler
4 tomater, revet
1 spsk tomatkoncentrat
1 løg
olivenolie
salt, peber
Hak løget fint, klar dem i den varme olie. Ha' herefter sneglene op i og steg ca 3-4 min.
Hæld de revet tomater på, irørt tomatkoncentratet og så meget vand så sneglene er dækket.
Del kartoflerne i halve og put dem i gryden. Kryder med salt og peber.
Kog til kartoflerne er møre.
Serveres med et glas vin og selvfølgelig brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar