torsdag den 5. juli 2012

Biftekia kleftiko'', Hakkebøf bagt i folie.


Inspireret af min chef på min nye arbejdsplads, hvor vi laver disse hakkebøffer.
Man kan putte hvad man har lyst til, stort set, i pakken, grundlæggende bør der være bøffen, tomat og feta ost i!
Bøffen er dejlig saftig pga tomat skiverne sammen med feta'en..og llidt hyggeligt er det da også at få en pakke serveret hver!
Du kan bruge;
(til 1 person)
200gr hakket kød pr. person, gerne blandet kalve- og svinekød- eller rent kalvekød.
2 skiver tomat
lidt grøn peberfrugt i strimler
lidt løg i tynde skiver
en skive feta ost..ca 20 gr
evt 1 fed hvidløg
og oregano
Salt og peber til at krydrer bøffen med
olie til stegning.
Folie eller bagepapir.

Form  bøffen og lav den som hakkebøf med en kniv. Kryder med salt og peber.
Brun bøffen i olien, på begge sider.
På et stort stykke folie eller bagepapir lægges bøffen, herover tomatskiver og tilslut fetaost. Hvis man bruger grøn peberfrugt, lægges det i pakken sammen med løg og hvidløg. Krydere med oregano. Luk pakken.

Bages i en 200 gr varm ovn i ca 30 min til peberfrugt og tomatskiver er bagte. (måske længere tid afhængig af hvor tykke skiver du har skåret.)

Serveres gerne med kartofler, bagt i ovn og en god græsk salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar