lørdag den 9. februar 2013
Kylling med oliven og stegte kartofler
Du skal bruge:
4 personer
1 hel kylling (1200- 1400 gr)
1 løg
1stor håndfuld sorte eller grønne kalamata oliven m sten.
1 glas vin (man kan evt vælge rød til sorte oliven og hvidvin til grønne oliven)
2 dl olivenolie
2 spsk eddike
Salt, peber
Tilbehør:
2-3mellemstore kartofler pr person
Olie
salt
Kyllingen deles i mindre stykker. Kryder med salt og peber.
Olivenolien varmes op i gryden og kyllingestykkerne brunes her i.
Herefter kommes finthakket løg i og brunes lidt med, tilsæt eddiken og kog 2-3 min.
Vinen hældes ved kog 2-3 min og herefter fyldes vand på så kyllingestykkerne er dækket.
Kog i en halv time under låg.
Oliven tilsættes- (hvis man vil, kan de udstenes først) koges sammen med kyllingestykkerne indtil møre, ca ½ time, uden låg, så væden koger lidt ind.
Kartoflerne kan enten frituresteges eller ovnsteges som man vil. Her har jeg lavet friturestegte kartofler til.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar