Hvis man godt kan lide grill mad i al almindelighed, er en bord-el-grill en rigtig god investering. Dermed ikke sagt at det er ligeså godt som når det er over åben 'rigtig' ild, men det tager noget længere tid at få startet op og bliver derfor, hos os, ikke brugt så meget som vores el-grill.
Til ca 2 personer:
1 kg friske sardiner
ca 3 spsk bredbladet persille, finthakket
2-3 fed hvidløg (mængde efter smag), meget finthakket
olivenolie
citronsaft
salt
Arbejdet består i at tage benene ud af sardinerne. Jeg syntes det går lettest med fingerne- hvor du åbner fisken og lader tommelfingeren glide ind til benet og løsner kødet omkring. Så er det let at få fat i fiskebenet og hive det ud. Uden at der går fiskekød til spilde. De gode kan nok bruge en skarp kniv...
Fyld fordeles på en åben fisk og der ligges en sardin ovenpå, så skindsiderne er udaf.
Grilles i forholdvis kort tid på begge sider, afhængig af størrelse, men til gennemstegt.
Hvis man bruger en grill rist der kan lukkes sammen om fiskene er det meget let at vende dem- uden de går i stykker i grillprocessen. |
Serveres med lidt citronsaft og olivenolie dryppet over. Hvis der er mere persille tilbage kan det også drysses henover.
Derudover en god salat og brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar