Juvesti er ovnstegt gede eller lammekød i tomatsovs med pastaris.
Jeg er ikke helt klar over om man kan købe pastaris i danske indvandrerbutikker, men ellers er det noget ''man'' må købe med hjem, fra sin ferie i Grækenland ...eller selv lave.
Du skal bruge;
4 pers
2-3 kg lammekød, skåret i portions størrelse
3-4 tomater, revet
1 spsk tomatkoncentrat
olivenolie
vand
salt, peber
200 gr pastaris- eller en god håndfuld pr person
Ost der kan smelte
Lammekødet krydres med salt og peber
De revne tomater,olivenolie og 1 stort gals vand irørt tomatkoncentrat hældes over
Steges i ovnen ca 2 timer ved 200 grader eller til kødet er mørt
Herefter kommes pastaris i og hæld ca 1½ ltr vand ved.
Der skal røres i bradpanden ind imellem så pastarisene ikke brænder på.
Efter ½ halv time bør pastaen være nok, men smag på dem ..
Serveres med et drys revet ost på. En salat er altid godt sammen med.
Lyder super lækkert :)
SvarSletSommerhilsen
Pelle
sim låst
http://simlåst.dk/