søndag den 7. august 2011

Juvetsi

Juvesti er ovnstegt gede eller lammekød i tomatsovs med pastaris.
Jeg er ikke helt klar over om man kan købe pastaris i danske indvandrerbutikker, men ellers er det noget ''man'' må købe med hjem, fra sin ferie i Grækenland ...eller selv lave.

Du skal bruge;
4 pers
2-3 kg lammekød, skåret i portions størrelse
3-4 tomater, revet
1 spsk tomatkoncentrat
olivenolie
vand
salt, peber
200 gr pastaris- eller en god håndfuld pr person
Ost der kan smelte

Lammekødet krydres med salt og peber
De revne tomater,olivenolie og 1 stort gals vand  irørt tomatkoncentrat hældes over
Steges i ovnen ca 2 timer ved 200 grader eller til kødet er mørt

Herefter kommes pastaris i og hæld ca 1½ ltr vand ved.

Der skal røres i bradpanden ind imellem så pastarisene ikke brænder på.
Efter ½ halv time bør pastaen være nok, men smag på dem ..
Serveres med et drys revet ost på. En salat er altid godt sammen med.

1 kommentar:

  1. Lyder super lækkert :)


    Sommerhilsen


    Pelle
    sim låst
    http://simlåst.dk/

    SvarSlet